На седници координационог тела Републичке стручне комисије за област здравствене заштите деце, одржаној 7.5.2020. у Универзитетској дечјој клиници, на којој су присуствовали: Доц др Синиша Дучић, Доц. Др Радоје Симић, Проф. др Владислав Вукомановић и др Горан Вукомановић (а путем електронске поште су сагласнот дали и др Лејла Париповић и др Тамара Крстајић) су донете следеће одлуке:

УПУТСТВО ЗА ТРАНСПОРТ И ХОСПИТАЛИЗАЦИЈУ ТЕРМИНСКОГ И  ПРЕВРЕМЕНО РОЂЕНОГ ДЕТЕТА COVID 19 ПОЗИТИВНЕ МАЈКЕ

Републичка стручна комисија за област здравствене заштите деце, је на седници одржаној 7.5.2020. подржавало иницијативу и препоруке Удружења педијатара Србије (добијену на разматрање) за вакцинацију деце у условима ЦОВИД 19 пандемије. Координационо тело  РСК је (на основу достављеног документа) сачинило следеће препоруке:

ВАКЦИНАЦИЈА ДЕЦЕ У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ COVID 19

Остале актуелности

23. семинар Педијатријске школе Србије

Објављено: 01.06.2020. године

Дијагностички приступ и поступање са алергијом на протеине крављег млека код новорођенчади, одојчади и деце

Објављено: 10.10.2019. године

Препоруке експертске групе Удружења педијатара Србије