Политика приватности

матични број: 17592106,
упс@иззздионс.рс ,
+381214880482; +381648695651

УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ обрађује Ваше податке о личности у складу са важећим Законом о заштити података о личности ("Сл. гласник РС", бр. 87/2018), као и другим важећим и примењивим законским прописима, у зависности од тога који подаци се обрађују.

УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ обрађује Ваше податке о личности законито, поштено и транспарентно у односу на лице на које се подаци односе, у сврхе које су конкретно одређене, изричите, оправдане и законите и даље се не могу обрађивати на начин који није у складу са тим сврхама, а подаци које обрађујемо су примерени, битни и ограничени на оно што је неопходно у односу на сврху обраде.

Подаци које обрађујемо се обрађују на начин који обезбеђује одговарајућу заштиту података о личности, укључујући заштиту од неовлашћене или незаконите обраде, као и од случајног губитка, уништења или оштећења применом одговарајућих техничких, организационих и кадровских мера.

У овом документу можете пронаћи информације о врсти података које обрађујемо, о сврси за коју их прикупљамо, користимо и обрађујемо, као и о Вашим правима у вези са предметним личним подацима.

У случају да Ваша конкретна дилема или питање није обрађена у овој Политици приватности, или имате додатно питање, будите слободни да нас контактирате на претходно наведен е-маил или број телефона.

Врсте података о личности које прикупљамо

УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ је удружење лекара педијатара који живе на територији Републике Србије и који се слободно и добровољно удружују ради предузимања активности на остваривању одређених циљева и задатака утврђених Статутом, организују заједнички рад, преузимају права и обавезе у складу са Статутом и другим општим актима којима се уређују питања унутрашње организације рада и међусобни односи чланова удружења, а у складу са законом и другим прописима (члан 1 Статута Удружења, од дана 13.12.2018. године, који је доступан на хттп://њњњ.удрузењепедијатара.рс/статут-удрузења-педијатара).

Приликом вршења послова из своје области рада, УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ има приступ само оним подацима о личности којима им Члан омогући приступ. Наведени подаци о личности су име и презиме, адреса, контакт телефон и е-маил адреса и исти се користе искључиво у сврху контактирања и обавештавања у вези радњи и догађаја из области рада УДРУЖЕЊА ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ. Од посетилаца интернет странице прикупља само ИП адресу преко Гоогле-ове услужне платформе.

УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ прикупља следеће податке о личности:

•    Емаил адреса
•    Име и презиме
•    Број телефона
•    Адреса
•    ИП адреса

Сврха обраде и правни основ

УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ користи ваше податке за следеће сврхе:

•    Комуникација са Члановима
•    Слање обавештења Члановима
•    Друге сврхе

УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ податке о личности обрађује у складу са чланом 12 став 1 тачка 1, 2 и 3 Закона о заштити података о личности ("Сл. гласник РС", бр. 87/2018), односно:

•    на основу Вашег пристанка на обраду Ваших података о личности за једну или више посебно одређених сврха,
•    јер је обрада неопходна за извршење уговора закљученог Вама као са лицем на које се подаци односе или за предузимање радњи, на Ваш захтев као лица на које се подаци односе, пре закључења уговора и
•    јер је обрада неопходна у циљу поштовања правних обавеза УДРУЖЕЊА ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ као руковаоца

Корисници података

Приступ вашим подацима имају:

•    Запослени и чланови Председништва у УДРУЖЕЊУ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ у мери у којој је то неопходно ради извршења својих обавеза, као и обавеза према Вама као са лицем на које се подаци односе или за предузимање радњи, на Ваш захтев као лица на које се подаци односе у циљу испуњења сврхе обраде.

Заштита података

У складу са нивоом технолошких достигнућа и трошковима њихове примене, природом, обимом, околностима и сврхом обраде, као и вероватноћом наступања ризика и нивоом ризика за права и слободе физичких лица, УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ спроводи одговарајуће техничке, организационе и кадровске мере како би достигли одговарајући ниво безбедности у односу на ризик.

УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ штити ваше податке коришћењем следећих мера заштите:

•    Антивирус заштита и друга одговарајућа технолошка и информатичка заштита

УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ је преузело одговарајуће мере да сви системи, сервиси и опрема која се користи за обраду Ваших личних података испуњавају прихватљиве стандарде информационе безбедности и заштите података о личности.

УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ извршава регуларне провере и скенирања да осигура да техничке мере заштите хардвера и софтвера функционишу прописно.

УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ чува ваше податке током временског периода не дужег него што је неопходно, за пружање услуга Вама, као и ради поштовања наших законских обавеза, у складу са чланом 24 Закона о рачуноводству ("Сл. гласник РС", бр. 62/2013 и 30/2018), у административне, правне или сигурносне сврхе.

Аутоматизовано доношење одлука и профилисање

УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ не врши аутоматизовано доношење одлука и профилисање.

Трансфер података о личности

УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ не врши трансфер података о личности ван територије Европске уније нити ван територије Републике Србије.

Информације о интернет страници УДРУЗЕЊЕПЕДИЈАТАРА.РС

Ове информације се односе само на нашу веб страницу на хттп://њњњ.удрузењепедијатара.рс/. Ако сте преусмерени на друге странице преко линкова на нашим страницама, молимо Вас да се информишете о томе о одговарајуц́ем руковању вашим подацима.

Које личне податке сакупљамо и зашто их сакупљамо

Контакт форма

Ако користите наш контактни образац да нам пошаљете поруку, ми ц́емо користити информације у обрасцу само да би одговорили на питање и контактирали вас у вези са вашим упитима. Информације које пружате преко нашег контакт формулара нец́е се обрађивати на било који други начин и само ц́е се користити за комуникацију у вези са вашим питањима.

Уграђени садржај са других њеб страница

Чланци на нашој интернет страници могу укључивати уграђени садржај (нпр. Видео записе, фотографије, чланке, итд.). Уграђени садржај са других интернет страница се понаша на исти начин као и да је посетилац посетио другу интернет локацију.

Ове интернет странице могу прикупљати податке о Вама, користити колачиц́е, уграђивати додатна прац́ења трец́е стране и надгледати своју интеракцију са тим уграђеним садржајем, укључујуц́и прац́ење интеракције са уграђеним садржајем ако имате налог и пријављени сте на тој њеб локацији.

Употреба ваших података

УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ примењује принцип економичности података, тј. сви прикупљени подаци су нам потребни за испуњавање одговарајуц́е сврхе, и за сврхе осим наведене исти се неће користити.

Ваши лични подаци нец́е бити пренети трец́им лицима без ваше изричите сагласности или без правног основа. Након истека обавезе чувања наведених података, ови подаци ц́е бити избрисани осим ако сте изричито пристали на његову даљњу употребу.

Извори података

Добијамо податке директно од Вас као корисника (укључујуц́и и преко уређаја које користите).

Датотеке са белешкама

Када посетите нашу интернет страницу, прво се чувају следец́и подаци: ваша ИП адреса (искључиво за заштиту наших система), удаљени хост, преноси података, страница за упуц́ивање, као и датум и време. Поред тога, чувац́емо корисничко средство, прегледач и оперативни систем, у циљу оптимизације.

Обрада се врши искључиво за заштиту наших система (избегавање злоупотреба), за потребе статистичке анализе и за оптимизацију наших услуга и интернет странице. Не извршавамо персонализовано вредновање без ваше претходне сагласности.

Информације о колачиц́има

Користимо колачиц́е како би оптимизовали нашу њеб страницу. Колачићи (цоокиес) су мале текстуалне датотеке које се чувају на вашем рачунару. Краткотрајни колачиц́и се бришу након затварања претраживача. Остали колачиц́и остају на Вашем рачунару (дуготрајни колачиц́и) и препознају га следец́и пут када посетите нашу интернет страницу. Ово ц́е нам омогуц́ити да вам пружимо бољи приступ на нашем сајту. Када у будућности будете приступили нашој интернет страници, наша страница може "извући" или “дохватити” податке који су сачувани у колачићу, како би интернет страница била обавештена о Вашој претходној корисничкој активности.

Можете спречити складиштење колачиц́а тако што изаберете “блок цоокие” у подешавањима претраживача. Међутим, ово може ограничити функционалност интернет странице и самим тим наших услуга које Вам путем интернет странице пружамо.

Када посетите нашу интернет страницу, постоје одређене информације које су забележене и које су углавном анонимне информације, односно не откривају ваш идентитет.

Повремено ц́емо користити компаније за рекламирање трец́их лица да приказују огласе на основу претходних посета нашој интернет страници. На пример, ако посец́ујете нашу интернет страницу, можете касније видети додатак за наше производе и услуге када посетите друге интернет странице.

Примаоци података

Гоогле Аналyтицс

Наша интернет страница користи Гоогле аналитику, услугу њеб аналитике коју пружа Гоогле Инц. (“Гоогле”). Гоогле аналитика користи “колачиц́е”, информације које генерише колачиц́ о вашој употреби ове њеб локације (укључујуц́и и вашу ИП адресу) ц́е се пренети на Гоогле сервер у Сједињеним Државама и тамо се чувати. Гоогле ц́е користити ове информације да процени вашу употребу интернет странице, да саставља извештаје о активностима интернет странице за оператере интернет странице и да пружи друге услуге везане за активности интернет странице и коришћење интернета. Гоогле може пренети ове информације и на трец́е стране ако то захтева закон или ако трец́а лица обрађују ове податке у име Гоогле-а. Гоогле нец́е повезивати вашу ИП адресу са било којим другим Гоогле подацима под било којим околностима. Можете да спречите инсталацију колачиц́а тако што ц́ете подесити софтвер претраживача сходно томе. Можете одбити прикупљање и коришћење ваше ИП адресе од стране Гоогле аналитике у било које време, с тим што одбијање има правну снагу од момента одбијања и не делује ретроактивно. Додатне информације можете пронац́и на: хттпс://тоолс.гоогле.цом/длпаге/гаоптоут?хл=ен

Ваша Права

Имате следећа права у вези са обрадом ваших података о личности:

•    Право да од УДРУЖЕЊА ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ захтевате приступ, исправку или брисање Ваших података о личности,
•    Права да од УДРУЖЕЊА ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ захтевате ограничење обраде,
•    Право на приговор,
•    Право на преносивост података,
•    Право на опозив пристанка у било које време, с тим што опозив пристанка не утиче на допуштеност обраде на основу пристанка пре опозива,
•    Праву подношења притужбе Поверенику,
•    Право на информацију о томе да ли обрађујемо Ваше податке о личности, приступ Вашим подацима о личности, информације о сврси обраде, о врстама података које се обрађују, о примаоцу или врстама прималаца којима су подаци о личности откривени или ће им бити откривени, а посебно примаоцима у другим државама или међународним организацијама, о предвиђеном року чувања података о личности, или ако то није могуће, о критеријумима за одређивање тог рока.

На Ваш захтев, УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ доставиће Вам копију података које обрађује, а који се односе на Вас. УДРУЖЕЊЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ може да захтева накнаду нужних трошкова за израду додатних копија које захтева лице на које се подаци односе. Ако се захтев за копију доставља електронским путем, информације се достављају у уобичајено коришћеном електронском облику.

Права можете остварити контактирањем УДРУЖЕЊА ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ на следеће начине:

Адреса, Емаил, Телефон – Нови Сад, Хајдук Вељкова 10, упс@иззздиовнс.рс, +381214880482, +381648695651

Надлежни орган

Надлежни орган за заштиту података о личности је Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Републике Србије. Органу се можете обратити на адреси Булевар краља Александра 15, 11000 Београд, Република Србија, мејлом на оффице@повереник.рс или телефоном на +381 11 3408 900.

23. семинар Педијатријске школе Србије

Објављено: 01.06.2020. године