Vebinari

Vebinar, Praćenje ranog razvoja, stres kao faktor rizika i igra kao podsticaj za rani razvoj dece", 31.3.2021.

Udruženje pedijatara Srbije i UNICEF organizovalo je online seminar (vebinar), pod nazivom „ "Praćenje ranog razvoja, stres kao faktor rizika i igra kao podsticaj za rani razvoj dece";. Vebinar se održao, 31.3.2021.  godine.

Izlagači tema koje će biti predstavljene na vebinaru su:

1. Instrumenti za praćenje ranog razvoja- GMCD - prof. dr Aleksandra Stojadinović, UPS
  2. Okruženje u kom dete odrasta i toksični stres - prof. dr Radovan Bogdanović, UPS
  3. Značaj igre u ranom razvoju dece – prof. dr Ivana Mihić, Filozofski fakultet u Novom Sadu
  4. Tim za rane intervencije, primer dobre prakse - Vesna Hajduković, razvojno savetovalište DZ Rakovica u Beogradu
  5. Halo Beba/Program podrške roditeljstvu, Jelena Vasojević, Gradski zavod za javno zdravlje Beograd

2. Georgios Konstantinidis, Udruženje pedijatara Srbije

Vebinar, Instrumenti za skrining ranog razvoja i rane intervencije;, 25.2.2021.

Udruženje pedijatara Srbije i UNICEF organizovalo je online seminar (vebinar), pod nazivom „ "Instrumenti za skrining ranog razvoja i rane intervencije";. Vebinar se održao, 25.2.2021.  godine.

Izlagači tema koje će biti predstavljene na vebinaru su:

1. Instrumenti za skrining ranog razvoja- Uzrasti i razvoj dece- dr Marica Milidrag, Udruženje pedijatara Srbije
  2. Rane intervencije – učenje zasnovano na rutinama- doc. Snežana Ilić, Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju
  3. Tim za rane interevencije (razvojno savetovalište) u Nišu - primer dobre prakse, Dom zdravlja Niš
  4. Kratak prikaz – tehničke komponente  Registra  za decu sa smetnjama u razvoju – dr Sneza Plavšić , Institut za javno zdravlje Republike Srbije

2. Georgios Konstantinidis, Udruženje pedijatara Srbije

Vebinar, Značaj ranog razvoja i odstupanja u razvoju - uloga pedijatra i razvojnog savetovališta;, 11.2.2021.

Udruženje pedijatara Srbije i UNICEF organizovalo je online seminar (vebinar), pod nazivom „ "Svaka kriza je prilika za rast i razvoj - podrška ranom razvoju dece i njihovim porodicama u doba COVID 19";. Vebinar se održao, 11.2.2021.  godine, u vremenu.

Izlagači tema koje će biti predstavljene na vebinaru su:

1. Značaj ranog razvoja i ranog otkrivanja odstupanja kroz primere iz prakse - doc. dr Goran Čuturilo
  2. Razvijanje partnerskog odnosa pedijatra i porodice, sa osvrtom na "teške situacije"- prof. dr Aleksandra Stojadinović
  3. Šta je do sada urađeno na unapređenju ranog razvoja dece? prim. mr. sci dr Dragana Lozanović
  4. Razvojno savetovalište (tim za rane itnervencije) u Sremskoj Mitrovici - primer dobre prakse - dr Dunja Civrić

2. Georgios Konstantinidis, Udruženje pedijatara Srbije

Vebinar, „Svaka kriza je prilika za rast i razvoj - podrška ranom razvoju dece i njihovim porodicama u doba COVID 19;, 17.12.2020.

Udruženje pedijatara Srbije i UNICEF organizovalo je online seminar (vebinar), sa međunarodnim učešćem, pod nazivom „ "Svaka kriza je prilika za rast i razvoj - podrška ranom razvoju dece i njihovim porodicama u doba COVID 19";. Vebinar se održao, 17.12.2020  godine, u vremenu.

Webinar "Svaka kriza je prilika za rast i razvoj - podrška ranom razvoju dece i njihovim porodicama u doba COVID 19" sa prevodom

Njena ekselencija gospođa Ruth Stewart, ambasadorka Australije u Srbiji,
Dejana Kostadinova direktorka UNICEF-a i prof. dr Georgios Konstantinidis, predsednik Udruženja pedijatara Srbije.
Glavni predavač na vebinaru je uvaženi poznavalac ranog razvoja dece, profesor Frank Oberklaid, razvojni pedijatar kraljevske dečije bolnice, Melburn, Univerziteta u Melburnu, sa temom:
“Izgradnja zdrave prosperitetne zajednice investiranjem u rani razvoj: značaj uloge pedijatara”
UNICEF će predstaviti i novu personalizovanu mobilnu aplikaciju Halo beba – vaš saputnik u roditeljstvu

Vebinar, „COVID 19 – imunski odgovor i vakcinacija kod dece“, 13.11.2020.

Udruženje pedijatara Srbije i UNICEF organizovalo je online seminar (vebinar), sa međunarodnim učešćem, pod nazivom „COVID 19 – imunski odgovor i vakcinacija kod dece“. Vebinar se održao, 13.11.2020  godine, u vremenu od 13,00 do 14,30 časova.

1. Prof Angelo Ravelli, Univerzitet u Đenovi, Italija,
  2. Prof dr Jelena Vojinović, Klinika za interne dečije bolesti, Klinički centar Niš,
  3. Dr Srđa Janković, Univerzitetska dečija klinika Tiršova, Beograd

2. Georgios Konstantinidis, Udruženje pedijatara Srbije

Originalno predavanje na engleskom jeziku : Angelo Ravelli "Pediatric multisystem Inflammatory Syndrome (PIMS/MIS-C) in the context of COVID-19"

Vebinar, „Trudnoća, porođaj i prakse dojenja – izazovi tokom pandemije COVID 19“, 29.09.2020.

Udruženje pedijatara Srbije, UNICEF, Institut za javno zdravlje Srbije, Republička stručna komisija za podršku dojenju, razvojnoj i porodičnoj nezi novorođenčeta i Sekcija za perinatalnu zaštitu SLD-a, je organizovala online seminar (vebinar) pod nazivom „Trudnoća, porođaj i prakse dojenja – izazovi tokom pandemije COVID 19“

Ovaj  vebinar se  organizuje na predlog RSK za podršku dojenju povodom obeležavanja Nacionalne nedelje dojenja. Podrška svih ostalih institucija šalje ključnu poruku da dojenje nije  samo odgovornost i odluka majke, već zahteva podršku zdravstvenog sistema i šire društvene zajednice.

Izlagači tema koje se odnose na sagledavanje sprovedenih mera i predstojećih epidemioloških izazova, razmatranje stavova, doktrine i dosadašnjih iskustava u prevenciji i lečenju COVID 19 infekcije kod trudnica, žena za vreme porođaja, novorođene dece:

1. Doc. dr Verica Jovanović, Institut za javno zdravlje Srbije
  2. Dr Mirjana Šulović, Institut za javno zdravlje Srbije
  3. Prof. dr Željko Miković, GAK Narodni front, Sekcija za perinatalnu medicinu SLD-a
  4. Prim. dr Ljiljana Stanković, GAK Narodni Front
  5. Prof. dr Branislava Miljković, Farmaceutski fakultet u Beogradu

2. Georgios Konstantinidis, Udruženje pedijatara Srbije

Vebinar, „COVID 19 pandemija - izazovi za pedijatra u Srbiji“, 25.09.2020.

Udruženje pedijatara Srbije, UNICEF, su organizovali online seminar (vebinar) pod nazivom „COVID 19 pandemija - izazovi za pedijatra u Srbiji“.

Izlagači tema koje se odnose na sagledavanje sprovedenih mera i predstojećih epidemiloških izazova, kroz razmatranje stavova, doktrine i prvih iskustava u prevenciji i lečenju COVID 19 infekcije kod dece i pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite dece tokom COVID 19 epidemije bili su:

1. prof dr Vladimir Petrović, IJZ Vojvodine
  2. dr Dragoslav Popović, UNICEF
  3. prof dr Georgios Konstantinidis, IZZDiO Vojvodine
  4. prim dr Ljiljana Stanković, GAK Narodni Front
  5. dr Olivera Ostojić, KBC Dr Dragiša Mišović
  6. mr. sci dr Goran Vukomanović, UDK Tiršova

2. Georgios Konstantinidis, Udruženje pedijatara Srbije

Na raspolaganju smo za dodatne informacije,u ime Udruženja pedijatara Srbije i UNICEF-a,
srdačan pozdrav,
Prof. Dr Georgios Konstantinidis, pediatrician, neonatologist

President of the Pediatric Association of Serbia